logo

Febi Bilstein – ensiluokkaista laatua jo 170 vuoden ajan

Saksalainen Febi Bilstein on yksi maailman johtavia autovaraosien valmistajia. Vuonna 1844 perustettu Febi on tunnettu laajasta, yli 30 000 nimikettä käsittävästä tuotevalikoimastaan. Tuotteet edustavat ensiluokkaista laatua ja luotettavuutta. Vahva osaaminen, jatkuva tuotekehitys ja innovaatiot pitävät Febin alan huipulla – eilen, tänään ja tulevaisuudessa.

Febi Suomessa

HL Groupin valikoima kattaa koko Febi-tuotevalikoiman, joko suoraan varastotuotteena tai toimitusmyyntinä. Uusia tuotteita on tuotu myyntivalikoimaan noin 10 000 kpl. Febi operoi pääosin Euroopasta käsin hyvien kulkuyhteyksien ääreltä, jolloin pikatoimituksilla pystytään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin myös harvinaisemmissa osissa.

Laaja valikoima

HL Groupin Febi-valikoima sisältää myös automerkki-/mallikohtaisesti valittuja yksittäisiä tuotteita, joita on perinteisesti saanut vain alkuperäisvaraosana. Tuotevalikoima kattaa mm. seuraavat osa-alueet:
autolaakerit, vaijerit, tarvikkeet, kemikaalit, työkalut, moottorin osat, korin osat, sähköosat, suodattimet, jäähdytysjärjestelmät, lämmönhallinta, jarruosat, voimansiirto, alustanosat

Kumi-metalliosat

Kumi-metalliosat imevät itseensä ajon aikana tiestä ja voimansiirto-osista aiheutuvaa tärinää ja parantavat näin merkittävästi ajomukavuutta ja äänieristystä. Lisäksi ne varmistavat ajoturvallisuuden parantamalla auton jarrutuskykyä sekä hallittavuutta ja vakautta tien ollessa epätasainen.

Kumi-metalliosien valikoimaamme kuuluvat mm.

  • Tukivarren helat
  • Vakaajan helat
  • Moottorin ja vaihteiston tuet
  • Voimansiirron nivelet

Moottorin osat

Moottori on ajoneuvon sydän. Nykyaikaiset moottorit ovat tarkkuustyötä – aivan kuten jokainen Febi Bilsteinin varaosa.

Moottorien osalta tarjoamme kattavan valikoiman jakoketjuja ja -hihnoja eurooppalaisiin henkilöajoneuvoihin. Ne ovat erinomainen valinta nykyaikaisten moottorijärjestelmien tasokkaisiin ja luotettaviin korjauksiin.

Sähköosat

Febi Bilsteinin kasvava tuotevalikoima sisältää laadultaan OE-vastaavia ja kaikkiin eurooppalaisiin autoihin soveltuvia sähköosia. Valikoima sisältää pyyhkijänmoottorit, lämmityslaitteen venttiilit, vilkkukatkaisijat ja sytytysmoduulit. Febi tarjoaa myös voimakkaasti kasvavan elektroniikkaosien ja antureiden tuotevalikoiman. Tuotteet ovat OE-laatua vastaavia ja sopivat moniin eri ajoneuvoihin. Laadukkaasta tuotevalikoimasta löydät mm. pakokaasujen paineanturit, EGR-venttiilit, sytytyspuolat ja ilmamäärätunnistimet.

Suodattimet

Nykyajan ajoneuvoihin asennetaan monia erilaisia suodattimia – niin öljylle, ilmalle, sisätiloille kuin polttoaineellekin löytyy omansa. Suodattimet varmistavat moottorin täydellisen tehon, mutta myös suojaavat matkustajaa haitallisilta aineilta. Febi Bilstein tarjoaa kattavan valikoiman OE-tasoa vastaavia suodattimia, jotka omaavat parhaan mahdollisen suodatustehon. Febin suodattimet ovat erinomaisia mitoitukseltaan ja laadultaan, ja niiden erottelu- ja absorbointikyky on ensiluokkaista.

Lämmönhallinta

Henkilöajoneuvojen ilmastointi ja lämpötila vaikuttavat epäsuorasti myös ajoturvallisuuteen. Tästä syystä ilmastointia ja lämmitysjärjestelmää tulisi huoltaa säännöllisesti. Sekä ajoneuvojen omistajat että korjaamot voivat luottaa Febi Bilsteinin asianmukaisiin varaosiin. Ne ovat OE-vastaavaa laatua ja testattu sertifioidussa laaduntarkkailussamme.

Jarruosat

Jokainen sentti on tärkeä, kun puhutaan jarrutuksesta tositilanteessa. Tämän vuoksi Febi Bilsteinin jarrujärjestelmän tuotevalikoima sisältää vain OE-vastaavia osia. Laaja valikoima kattaa kaiken aina jarrupaloista ja -levyistä jarruletkuihin ja pyöränsylintereihin.

Voimansiirto

Voimansiirron avulla moottorista siirretään vääntöä pyörille, mikä saa ajoneuvon liikkumaan. Tässä keskeisessä ja monimutkaisessa tehtävässä on mukana useita eri varaosia. Jotta kaikki toimisi täydellisessä tasapainossa, näiden osien tulee olla erittäin korkealaatuisia.

Febi Bilsteinin valikoimassa on ainoastaan OE-vastaavia voimansiirron osia. Laajasta tuotevalikoimasta löydät vetoakselit, vetonivelsarjat, pyöränlaakerit ja -navat sekä kardaanin nivelet ja akseleiden suojakumit.

Alustanosat

Kuoppia, halkeamia, kohoumia: teiden kunto on kaukana tasaisesta. Ohjaus ja jousitus joutuvatkin usein kovalle rasitukselle, mikä nostaa kyseisten varaosien laadun tarvetta.

Jotta auto varmasti pysyy tiellä hankalissakin tilanteissa, tulee kaikkien asennettujen osien olla tarkasti ja laadukkaasti valmistettuja. Febi Bilstein parantaa osaltaan liikenneturvallisuutta tarjoamalla laajan valikoiman turvallisia varaosia ohjaukseen ja jousitukseen liittyen – aina raidetangoista tukivarsiin ja vakaajan pystytankoihin.