05.06.2019

HL Groupin ympäristöjärjestelmä 15 vuotta

Tänään 5.6. vietetään Maailman ympäristöpäivää. Ympäristöasiat ovat tärkeä asia myös HL Groupilla ja olemme sitoutuneet noudattamaan ympäristöön liittyviä periaatteita kaikessa toiminnassamme. ISO 14001 sertifioitu ympäristöjärjestelmämme täytti huhtikuussa 2019 täydet 15 vuotta.

Ympäristöjärjestelmämme sertifioitiin ensimmäisen kerran 14.4.2004. Vuonna 2019 HL Groupille myönnettiin viimeisin ympäristösertifikaatti ISO 14001:2015 kansainvälisen ja arvostetun DNV GL Business Assurance Finland Oy Ab:n toimesta.

Keskiössä turvallisuus ja energiatehokkuus

HL Groupin ympäristöjärjestelmän keskeisenä tavoitteena on turvallinen ja lakisääteiset vaatimukset täyttävä varastotoiminta erityisesti palavien nesteiden osalta, energiankäytön ja lajittelun tehostaminen sekä sekajätteen vähentäminen kaikissa toimipisteissämme ja ympäristönäkökulman ulottaminen tuotteen elinkaaren kaikkiin eri vaiheisiin. Myös toimittajillemme suunnatuissa ohjeissamme korostamme ympäristöasioita kuvailemalla, miten toivomme tilaukset pakattavan turhan jätteen minimoimiseksi.

Kehittämämme Synergia-konsepti on suunniteltu tehostamaan varastointia ja logistiikkaa, mikä on omiaan vähentämään päästöjä ja ympäristökuormitusta. Tuotevalikoimaamme pyrimme valitsemaan aina mahdollisimman turvallisia ja myrkyttömiä vaihtoehtoja. Kiinnitämme myös erityistä huomiota henkilökuntamme koulutuksiin ympäristöasioihin liittyen.

Kemikaalit ja vaaralliset aineet

Kemikaaliturvallisuuteen liittyvät asiat on huomioitu laajasti HL Groupin ympäristöjärjestelmässä. Seuraamme tarkasti kaikkia toimintaamme koskevia ympäristöön sekä kemikaalien käsittelyyn ja varastointiin liittyviä lakeja. HL Groupissa on tätä varten nimetyt henkilöt, joiden tehtävänä on huolehtia lakien noudattamisesta ja kemikaaleihin liittyvien vaatimusten täyttymisestä. Tuotteet varastoidaan vaarallisten aineiden varastossa ja kuljetuksissa noudatetaan tarkasti VAK-määräyksiä (vaarallisten aineiden kuljetus).

Jaa uutinen

Twitter Facebook LinkedIn