11.08.2022

Latauskaapeli hybridi- ja sähköautoille

Sähköautot ja hybridit ovat yleistyneet voimakkaasti viimevuosien aikana. Polttoaineen hintojen nousu on ollut merkittävä myynnin vauhdittaja, kuten myös valtion tuki uuden täyssähköauton hankinnalle. Myös sähköautojen ajomatkan pituus yhdellä latauksella on nykyään paljon pitempi kuin vielä muutama vuosi sitten.

HL Groupin valikoimasta löytyy nyt WAI-latauskaapeli (tuotenro 960-EVC22332-5), jota voi käyttää julkisissa latausasemissa. Se soveltuu nopeaan 400 voltin ja 32 ampeerin lataukseen (soveltuu myös 16 ampeerin latausasemille). Suurimmillaan kaapeli mahdollistaa 22 kW lataustehon.

Latauskaapelissa on kaikkein yleisin Type 2 -pistoke ja kaapelin pituus on 5 metriä. Se koostuu korkealuokkaisista, happivapaista, monisäikeisistä kuparijohdoista, joiden ympärillä on puuvillainen kangassukka. Kaapelin pinta on sitkeää kumia.

Kaapeli on tarkoitettu -30–+50 ºC käyttölämpötiloille. Pistokkeen runko on yhtenäisenä valettu kappale kaapelin kummassakin päässä, ja siksi se tarjoaa parhaan kestävyyden. Latauskaapelilla on IP55-suojaus.

Jaa uutinen

Twitter Facebook LinkedIn