25.05.2023

Ukrainan avuksi lähtevän ambulanssin maalaus

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa on kevään 2023 kuluessa järjestänyt keräyksen ambulanssien hankkimiseksi Ukrainaan. Ambulanssien tarve on Ukrainassa suuri, varsinkin sodan eturintamalla. Tällä hetkellä monia loukkaantuneita evakuoidaan ja hoidetaan käyttäen tavallisia siviiliautoja, jotka eivät sovellu kriittisesti haavoittuneiden kuljetukseen, ja jossa ensiavun antaminen on haastavaa.

HL Groupin ja Tamperelaisen Automaalaamo P.Oinosen yhteistyöllä Ukrainaan lähtevä ambulanssi maalattiin vähemmän huomiota herättävään sävyyn. Ambulanssia ei voitu jättää alkuperäisen väriseksi, koska kauas näkyvästä ajoneuvosta tulee liikkuva maalitaulu.

Ambulanssi alkuperäisessä värissään

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uudeksi väriksi valittiin tummansininen. Pinta on lisäksi matattu, jotta autosta saatiin mahdollisimman huomaamaton. Ambulanssiin käytettiin Axaltan maaleja ja maalauksen suoritti HL Groupin teknisen palvelun päällikkö Imre Pukki.

Itse maalaustyö suoritettiin Awux-ketjuun kuuluvan Automaalaamo P.Oinosen tiloissa. Tiloista löytyy kaksi maalauskammiota, jotka voidaan yhdistää lähes 18 metriä pitkäksi kammioksi. Tällöin tiloissa on mahdollista maalata vaikka täyspitkä linja-auto.

 

Valmis mattapintainen ambulanssi

Automaalaamo P.Oinonen tarjoaa laajat ja luotettavat palvelut vauriokorjaukseen ja automaalaukseen liittyen yli 20 vuoden vankalla kokemuksella. Yrityksessä työskentelee 8 henkilöä ja se on perustettu vuonna 2001. www.automaalaamopoinonen.fi

 

Jaa uutinen

Twitter Facebook LinkedIn